Saturday 29 June 2013

Direnişin en güzel müzikal sürprizi - Kiss in Taksim Square

Bir aydır hayatımın nasıl değiştiğini, bu sıcak Ankara gününde, açık balkon kapısından hafif esen rüzgarla hareketlenen tül perdeyi izlerken ve yattığım yerde müzik dinlerken tekrar farkediyorum. Müzik dinlemeyi, müzikle ilgilenmeyi o kadar özlemişim ki... Karışık Kaset programını bu süreçte yapamamış olmanın dışında, hayatta beni mutlu eden müzik dinleme eylemini yapamama, buna istek duyamama, bu halde bir süreç geçirmiş olmak sarsıcıydı.

Direnişle geçen 1 ay boyunca, beni kendime getiren, bu sürecin çok uzun olacağını hatırlatıp, direnişi eski normal hayatlarımıza (ya da tam tersi) monte etmemiz gerektiğini kafama sokan yine bir şarkı oldu.

Epeydir çok sevdiğim, memlekette konserler de vermiş olan Chinawoman, direnişimize destek için Kiss in Taksim Square adlı şarkısını paylaştı.

Kiss in Taksim Square içinde bulunduğumuz durumu, verilen mücadelenin anlamını o kadar yalın ve temiz ifade ediyor ki. O kadar güçlü kılıyor ki şarkıyı bu yalınlık ve temizlik.

Lafı uzatmadan, şarkının linkini (ücretsiz indirmeye de açık) ve arkasından o beni benden alan sözleri paylaşayım. İyi ki seni sevmişim Chinawoman, beni ve bir çok insanı o kadar mutlu ettin ki...

http://bazaar.chinawoman.ca/track/kiss-in-taksim-square

Kiss in Taksim Square

meet me
in the evening
for a kiss
in taksim square

meet me
in the evening
for a kiss
in taksim square

one idiot is all that it takes
to put life to waste
one idiot ruins one thousand fates

meet me in taksim tonight
a drink and a kiss
what in the world could be more civilized?

it was the worst of times
it was paradise
it was the worst of times
it was paradise

dreamy
summer evening
make it sleazy
my dear friend

meet me
in the evening
for a kiss
in taksim square

No comments:

Post a Comment